Υπηρεσίες

Νευροψυχολογική Αξιολόγηση και Νοητική Αποκατάσταση

Νευροψυχολογική αξιολόγηση και νοητική αποκατάσταση για παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αναπτυξιακές διαταραχές και τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις. Εξατομικευμένα προγράμματα για ενίσχυση γνωστικών δεξιοτήτων και βελτίωση της σχολικής απόδοσης και της ψυχολογικής ευημερίας.
Κλείστε Ραντεβού
παιδιά που παίζουν επιδαπέδια παιχνίδια

Η νευροψυχολογική αξιολόγηση παιδιών και εφήβων είναι μια εξειδικευμένη διαδικασία που αποσκοπεί στη διερεύνηση και κατανόηση της λειτουργίας του εγκεφάλου και της συμπεριφοράς τους. Μέσω της αξιολόγησης αυτής, αναλύονται γνωστικές λειτουργίες όπως η μνήμη, η προσοχή, η γλωσσική ικανότητα, η εκτελεστική λειτουργία, η οπτικοχωρική ικανότητα και άλλες δεξιότητες που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή και τη σχολική απόδοση.

Σε ποιες ομάδες απευθύνεται;

Η νευροψυχολογική αξιολόγηση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν:

  • Δυσκολίες μάθησης ή αναπτυξιακές διαταραχές
  • Διαταραχές προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)
  • Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαριθμησία κλπ.)
  • Αναπτυξιακές διαταραχές (π.χ. διαταραχή αυτιστικού φάσματος)
  • Τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις ή άλλες νευρολογικές παθήσεις
  • Διαταραχές διάθεσης ή αγχώδεις διαταραχές που επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία

Νοητική Αποκατάσταση

Μετά την αξιολόγηση, παρέχεται ένα εξατομικευμένο πλάνο νοητικής αποκατάστασης, με στόχο την ενίσχυση των γνωστικών δεξιοτήτων και τη βελτίωση των λειτουργικών ικανοτήτων του παιδιού ή του εφήβου. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Ενίσχυση της μνήμης και της προσοχής
  • Ανάπτυξη στρατηγικών μάθησης και μελέτης
  • Βελτίωση της εκτελεστικής λειτουργίας, όπως ο προγραμματισμός και η οργάνωση
  • Υποστήριξη στις κοινωνικές δεξιότητες και τη συναισθηματική διαχείριση

Η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. Στόχος μας είναι η ολιστική υποστήριξη της νοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού ή του εφήβου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ψυχολογική του ευημερία.

Κλείστε Ραντεβού

Περισσότερες Υπηρεσίες

Τις περισσότερες φορές για μία συγκεκριμένη κατάσταση/διαταραχή, προσεγγίζουμε το κάθε παιδί ή την οικογένεια παρέχοντας παραπάνω από μία υπηρεσία/θεραπεία.

Ψυχοθεραπεία σε Παιδιά, Εφήβους & Ενηλίκους

Η ψυχοθεραπεία θεωρείται πλέον ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των προσωπικών μας δυσκολιών. Αποσκοπεί στη γνώση και κατανόηση του εαυτού μας. Αποτελεί μια προσωπική εμπειρία που εξελίσσεται τόσο σε συνειδητό όσο και σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Μάθετε περισσότερα

Συμβουλευτική Ζευγαριών

Ο έρωτας και τα προβλήματά του, τόσο οι έντονες εξάρσεις του όσο και οι απότομες μεταπτώσεις του, αποτέλεσαν πάντα καίριο θέμα του ανθρώπου στην καθημερινότητα και στην τέχνη. Καμία άλλη σχέση δεν προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα αγάπης και μίσους, ευτυχίας και δυστυχίας, παράδεισου και κόλασης. Καμία άλλη σχέση δεν είναι τόσο καθοριστική για το μέλλον…

Μάθετε περισσότερα

Διαγνωστικά Τεστ

Τα διαγνωστικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι σταθμισμένα για τον ελληνικό πληθυσμό και διενεργούνται από εκπαιδευμένη κλινική ψυχολόγο. WPPSI-III GR (Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence – 3rd Edition), WISC-V GR (Wechsler Intelligence Scale for Children – 5th Edition)

Μάθετε περισσότερα

Συμβουλευτική Γονέων

Ανακαλύψτε τεχνικές και τρόπους διαχείρισης για την αντιμετώπιση των πιο συνηθισμένων παιδαγωγικών ή οικογενειακών ζητημάτων, όπως η οριοθέτηση, ανατροφή εφήβων, κρίσεις θυμού των παιδιών, σεξουαλικότητα κ.α.

Μάθετε περισσότερα

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία για ΛΟΑΤΚΙ+ Άτομα, Ζευγάρια και Γονείς

Στο γραφείο μας, παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή και αποδεκτικό χώρο όπου θα μπορείτε να εξερευνήσετε τις προσωπικές και διαπροσωπικές σας ανάγκες, να ενδυναμωθείτε και να βρείτε τις λύσεις που χρειάζεστε για να ζήσετε με αυθεντικότητα και αυτοεκτίμηση. Συμβουλευτική για…

Μάθετε περισσότερα

Είπαν για εμάς...

Η στιγμή που ένας γονιός σε κοιτάει στα μάτια και προσπαθεί να βρει λόγια να σ'ευχαριστήσει είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να το ορίσουμε σε μέγεθος. Δείτε τι είπαν μερικοί από τους θεραπευόμενούς μας καθώς και γονείς παιδιών.

Κιούτη Λ.

Google κριτική

Πολύ καλή γιατρός, επίσης και η ομάδα της κα Έλενα Βασιλοπούλου (για γονείς) και η κα Αιμιλία για την κόρη μας.

Μαριάννα Α.

Google κριτική

Γνώρισα τη γιατρό τυχαία μέσα απο την συνεργασία της, με ένα ειδικό κέντρο λογοθεραπείας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης! Κατάλαβα εξ'αρχής οτι επρόκειτο για εξαιρετική επιστήμονα και Άνθρωπο! Επιβεβαιώθηκα!!! Τώρα πια είναι η «δική» μας Τριανταφυλλιά, ο άνθρωπος μας!!! Πάντα δίπλα στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς! Σας ευχαριστούμε ολόψυχα!!

Ειρήνη Φ.

Google κριτική

Εξαιρετική γιατρός και ανθρώπος. Ειναι πάντα μαζί μου όταν την χρειαζομαι. Παρακολουθεί τον γιο μου εδώ και δύο χρόνια. Την συστήνω ανεπιφύλακτα

Χαρά Γαλανού

Google κριτική

Γνώρισα την κα Γαροφαλάκη ως επαγγελματίας εγώ η ίδια μέσω μιας οικογένειας και ενός εφήβου με τους οποίους συνεργαζόμουν. Με εντυπωσίασε ο επαγγελματισμός της αλλά και η βαθειά ανθρωπιά της, η εξατομικευμένη διαχείριση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει στο γραφείο της, η απλότητα, η ηρεμία και οι γνώσεις της.

Δάφνη Κ.

Google κριτική

Συγχαρητηρια! Εξαιρετικη δουλειά με απόλυτη συνέπεια και ανοιχτή προσέγγιση σε θεραπείες μέσω τεχνης ! Σας ευχαριστούμε!

Κωνσταντίνος Π.

Google κριτική

Εξαιρετική επιστημονας και συναδελφος. Ενήμερη όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας και παιδοψυχιατρικης. Εύχομαι πάντα να ακολουθείς τους δρόμους της επιστημονικής αναζήτησης για το καλό των παιδιών και εφήβων μας και των οικογενειών τους.

Δημήτρης Φ.

Google κριτική

Ένας απ’ το καλύτερους παιδοψυχίατρους! Να στε πάντα καλά κυρία Τριανταφυλλιά Γαρυφαλλάκη! Έχω δει τρομερή αλλαγή στο γιο μου το Δημήτρη!

Ε. Ντ.

Google κριτική

Μας έδωσε λύσεις και μας εδωσε να καταλάβουμε την ουσία του προβλήματος όσον αφορά τον Μίκρο μας ...είναι άριστη επιστήμονας και άνθρωπος πάνω από όλα!

Αρετή Τ.

Google κριτική

Πολύ ευγενική, έμπειρη και καταρτισμένη συνάδελφος. Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους γονείς χρειάζονται επαγγελματική υποστήριξη για τα παιδιά τους.

Άγγελος Σ.

Google κριτική

Εξαιρετική επιστήμονας και επαγγελματίας,η προσέγγιση της στο παιδί ήταν ιδανική.